Kutatási projekt- és TDK-témák középiskolásoknak

A Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetének stratégiai célja, hogy segítse a tudományos kutatás iránt érdeklődő kollégákat és diákokat. Ezen cél megvalósításához szeretnénk az érdeklődő középiskolás diákokat bevonni az intézetben folyó kutatásokba illetve segíteni a saját ötletek megvalósítását. Formálisan ezen feladatokra a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) ad lehetőséget az egyetemen, amely mozgalom évek óta nyitott a középiskolások felé is.

A Fizikai Intézet honlapján összegyűjtöttük (és folyamatosan bővítjük) a kutatási témákat. Arra kérjük a kedves kollégákat, hogy buzdítsák a fizika iránt érdeklődő diákjaikat, és ha valamelyik téma felkeltette az érdeklődésüket, jelentkezzenek a megadott kontakt személynél. Az intézet nyitott a személyes/online laborlátogatások/bemutatók iránt is, ahol részletesebben tudjuk bemutatni a projekteket. A kutatásokhoz kapcsolódó diákok kísérleti és elmélet ismereteket szereznek a kiválasztott témában és bepillantást nyernek a kutatói életbe. Sikeres kutatómunka esetén eredményeiket az SZTE TTIK Fizikai Intézet 2022 tavaszi vagy őszi helyi TDK konferenciáján mutathatják be, ahonnan a legjobb munkák továbbjutnak az országos tudományos diákköri konferenciára.


Kutatási témák középiskolásoknak (folyamatosan bővülő lista)

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

IMG_0270

2022-ben minden kategóriában az SZTE polgárait tüntette ki a Szegedért Alapítvány – március 15-én a fődíjat Prof. Dr. Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora, világhírű biokémikus vehette át, mellette nagy tisztelettel elismerték Prof. Dr. Kemény Lajos bőrgyógyász, Prof. Dr. Szatmáry Károly csillagász és Temesi Mária operaénekes munkásságát is.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.