TTIK Centenáriumi diákpályázat & cikkpályázat

TTIK Centenáriumi Diákpályázat


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar centenáriuma alkalmából intézetenkénti pályázatot/versenyt hirdet középiskolásoknak. Lehetőséget szeretnénk biztosítani a fiataloknak, hogy az eddig is szimpatikusnak tartott tudományterülettel kapcsolatban még jobban elmélyedjenek egy-egy részterület rejtelmeiben, összemérjék tudásukat, rátermettségüket, kreativitásukat, problémamegoldó készségüket a korosztály többi érdeklődőivel, és mindeközben tudásuk gyarapodjon, készségeik fejlődjenek, megismerjék Karunkat, és mi is ismerkedjünk velük.

És nem utolsósorban legyen ez egy jó buli... A versenykiírások újszerűek, izgalmasak, reméljük, elnyerik az érintettek és tanáraik tetszését.

A Fizikai Intézet versenykiírása az alábbi linken érhető el:


TTIK Centenáriumi cikkpályázat


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar centenáriuma alkalmából intézetenkénti pályázatot hirdet ismeretterjesztő, tudomány-népszerűsítő cikkek írására. Szeretnénk a szélesebb közönséget közérthető, olvasmányos módon informálni a nálunk zajló kutatásokról, az érdekesebb és fontosabb eredményekről.

A cikkeket szakértők fogják lektorálni, az elfogadott cikkek gyűjteménye a kari honlapon lesz majd elérhető, illetve később egy közös kari kötetben is tervezzük megjelentetni őket.
A Fizikai Intézet pályázati felhívása az alábbi linken érhető el.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

tmp1w

2019-ben kötött szakmai együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem, a párizsi École Polytechnique és a kaliforniai székhelyű Tri Alpha Energy (TAE) vállalat. A nemzetközi projekt célja egy olyan lézeres technológia kifejlesztése, amely könnyebbé teszi a nukleáris erőművek hulladékának lebontását. A kutatók mérföldkőhöz értek.

gyasz_gyertya

Néhány hónappal 92. születésnapja után, 2022. január 10-én, rövid, súlyos betegségben elhunyt Dr. Hevesi Imre, az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszékének Professor Emeritusa. Búcsúztatása 2022. január 21-én, pénteken 12 órakor lesz a Belvárosi temetőben.