SZTE FI 2021.december

2021. december 17.

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK Fizikai Intézetében tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra 2022. január 15-én, és tudj meg többet képzéseinkről!

2021. december 16.

Prof. Dr. Fehér László újabb dolgozata jelent meg a rangos Annales Henri Poincaré folyóiratban.

2021. december 07.

A 2002-ben talált aszteroida a Szegeden indult kisbolygó-megfigyelési program eredménye volt, a felfedezés Sárneczky Krisztián programvezető kutató és Heiner Zsuzsanna, az SZTE akkori csillagász hallgatójának észlelőmunkája során történt.

2021. december 06.

A Junior Príma díj Magyar Tudomány kategória 2021-es díjazottai között egykori hallgatónk is szerepel!

2021. november 19.

A nagy térbeli feloldású, úgynevezett szuperrezolúciós optikai mikroszkópia (STORM) segítségével a sejtekben zajló biokémiai folyamatok molekuláris szinten követhetők. Az SZTE Fizikai Intézetében működő AdOptIm kutatócsoport által kifejlesztett mikroszkóprendszer <10 nm struktúrák optikai leképezését teszi lehetővé. A csoport legfrissebb kutatásai a röntgensugarak hatására bekövetkező DNS-törések vizsgálatára irányultak.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

IMG_0270

2022-ben minden kategóriában az SZTE polgárait tüntette ki a Szegedért Alapítvány – március 15-én a fődíjat Prof. Dr. Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora, világhírű biokémikus vehette át, mellette nagy tisztelettel elismerték Prof. Dr. Kemény Lajos bőrgyógyász, Prof. Dr. Szatmáry Károly csillagász és Temesi Mária operaénekes munkásságát is.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.