SZTE FI 2021. május

2021. június 13.

"Modern fizika" címmel rendeztek május elején online tanártovábbképzést az SZTE TTIK Fizikai Intézetében, 15 tanár kolléga részvételével.

2021. május 14.

Szép eredményeket értek el az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulói a legutóbbi "Játsszunk fizikát!" versenyen. A centenárium alkalmából, a Szegedi Tudományegyetem korábbi kiemelkedő oktatóinak munkássága szolgáltatta a témaköröket.

2021. május 12.

Intézetünk lézerfizikusával, az ELI-ALPS Kutatóközpont tudományos igazgatójával készült interjú jelent meg az ismert tudományos-innovációs magazin májusi számában.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

IMG_0270

2022-ben minden kategóriában az SZTE polgárait tüntette ki a Szegedért Alapítvány – március 15-én a fődíjat Prof. Dr. Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora, világhírű biokémikus vehette át, mellette nagy tisztelettel elismerték Prof. Dr. Kemény Lajos bőrgyógyász, Prof. Dr. Szatmáry Károly csillagász és Temesi Mária operaénekes munkásságát is.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.