fizikafilm

Új kisfilmeken mutatkozik be az SZTE TTIK Fizikai Intézet

Képzéseink és kutatási-fejlesztési területeink, diplomásaink számára elérhető kimeneti és elhelyezkedési lehetőségek az új intézeti kisfilmben.

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet képzései és kutatási-fejlesztési területei, valamint diplomásaink számára elérhető kimeneti és elhelyezkedési lehetőségek jelennek meg az Intézetről készült, új kisfilmben. A filmben Intézetünk vezető oktatói-kutatói mellett jelenlegi hallgatóink, valamint világszínvonalú munkahelyeken (MIT, bécsi Közép-Európai Egyetem, ELI-ALPS) dolgozó diplomásaink is megszólalnak.

Öt kutatólaboratóriumunkról külön videó is készült, amelyek szintén felkerültek youtube-csatornánkra.


Intézeti bemutatkozó kisfilm

Kutatólaboratóriumaink bemutatása

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

Desktop21

A jelenleg is zajló Mars-missziónak köszönhetően, az űrkutatás és a csillagászat is reflektorfénybe került. A Szegedi Tudományegyetemen több, mint húsz éve zajlik csillagászképzés. Az itt végzett hallgatók közül sokan nemzetközi kutatásokban kamatoztatják az alma materben, Dr. Szatmáry Károlytól tanultakat - Jénától Arizonáig.

rovatfej_gyaszhir_Gyulai_Jozsef

A Szegedi Tudományegyetemen szerezte diplomáját és kezdte kutatói pályáját Gyulai József Széchenyi-díjas fizikus, az MTA rendes tagja, a BME professor emeritusa, Hódmezővásárhely díszpolgára. A „tudósnemzedékek nevelője” 88. életévében 2021. február 12-én elhunyt.