papazs_juniorprima

Junior Príma díjban részesült Pápa Zsuzsanna

A Junior Príma díj Magyar Tudomány kategória 2021-es díjazottai között egykori hallgatónk is szerepel!

Idén tizenötödik alkalommal ítélték oda a Junior Prima díjat „Magyar Tudomány” kategóriában. Az elismerést azok a 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.


A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben határoztak úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A Magyar Fejlesztési Bank társalapítóként a kezdetektől jelen van a Junior Prima Díj „Magyar Tudomány” kategóriájának odaítélésénél, hogy évről-évre újabb generációk számára állítson példaképeket a díjazottak személyében. A fiatal tehetségeket idén is az MFB felkérésére összeült szakmai bizottság választotta ki. Ezúttal is tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek ajánlást, hogy tanítványaik, fiatal kollégáik közül kik érdemesek arra, hogy elnyerjék ezt a rangos elismerést.


A Junior Prima „Magyar Tudomány” kategóriájában idén nagy örömünkre az SZTE-n fizikus diplomát, majd később PhD-fokozatot szerzett Dr. Pápa Zsuzsanna is szerepel! A díj történetének másfél évtizede során Zsuzsanna már a negyedik diplomásunk, akit érdemesre találnak a nívós díj elnyerésére (2013-ban Kálmán Orsolya fizikus, 2017-ben ill. 2018-ban pedig Szalai Tamás, ill. Kun Emma csillagászok részesültek a kitüntetésben).


Zsuzsanna jelenleg a Wigner Fizikai Kutatóközpontban - a szintén az SZTE-n diplomázott Dr. Dombi Péter Lendület-kutatócsoportjának tagjaként - , illetve az ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpontban dolgozik, de szakmai kapcsolatai Intézetünkkel is megmaradtak. Pápa Zsuzsannát korábban is bemutattuk már honlapunk sikeres diplomásaink rovatában - érdemes újra elolvasni az általa írt sorokat!

Szívből gratulálunk a Junior Príma díjhoz, és további sikeres életutat kívánunk!

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

smauszt

Lézerfizikus kollégánkkal az erdélyi FIRKA folyóiratban jelent meg interjú.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.