bemutatok_20220322

Programajánló középiskoláknak: laborbemutatók és tematikus kísérletes előadássorozat

A tavaszi hónapokra az SZTE TTIK Fizikai Intézet különböző programokat kínál mind a környékbeli, mind az osztálykirándulás keretében érkező iskolai csoportoknak.

Laborbemutatók környékbeli és osztálykiránduló iskolai csoportoknak

  • program: Izgalmas betekintési lehetőség a lézerfizika, mikroszkópia, anyagtudomány, fotoakusztika témakörökkel foglalkozó kutatólaborokba.
  • időtartam: 60–90 perc
  • helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér 9.
  • Kapcsolat:

    Unghváryné Kerekes Arika intézeti ügyvivő szakértő

    Tel: 62/544-120

    Email: akerekes@titan.physx.u-szeged.hu


Fizika kísérletekben - tematikus kísérletes előadássorozat

Az SZTE Fizikai Intézet igyekszik segíteni a fizikát tanító kollégák cseppet sem könnyű munkáját.

Ennek keretében kerül meghirdetésre a tavaszi félévben Ignácz Ferenc mesteroktató kísérletes előadássorozata, melynek során az általános- és középiskolák tananyagához kapcsolódóan mutat be tematikus kísérleteket havonta egy-egy másfél órás előadás formájában.

Elsősorban olyan kísérleteket tervezünk bemutatni, amelyek kivitelezésére a legtöbb iskolában nincs lehetőség. Továbbá az előadások végén lehetőséget biztosítunk a diákok számára a bemutatott kísérletek kipróbálására is ellenőrzött keretek között.

Az első alkalomra - nagy érdeklődés mellett 2022. március 18-án került sor a Mechanika témakörében végzett kísérletekkel.

A következő alkalom:

2022.05.06. (péntek) 15.00 óra

SZTE TTIK Fizikai Intézet Budó Ágoston előadóterem (6720 Szeged, Dóm tér 9., I. em.)

„Kísérletek az elektromosságtanból. Elektrosztatika, egyenáram, Lorentz-erő… és még sok kísérlet”.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

IMG_0270

2022-ben minden kategóriában az SZTE polgárait tüntette ki a Szegedért Alapítvány – március 15-én a fődíjat Prof. Dr. Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora, világhírű biokémikus vehette át, mellette nagy tisztelettel elismerték Prof. Dr. Kemény Lajos bőrgyógyász, Prof. Dr. Szatmáry Károly csillagász és Temesi Mária operaénekes munkásságát is.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.