nyelvvizsga

Oklevélkiadás nyelvvizsgamentesség alapján

Tájékoztató a veszélyhelyzet ideje alatt nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló Kormányrendelet végrehajtásáról.

A 2021. június 24-i Magyar Közlönyben megjelent a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló 350/2021. (IV. 24.) Korm. rendelet, amelynek 1. §-a így szól:

 

„Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51. § (1) bekezdésében, valamint a képzési és kimeneti követelményben előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

 

A felsőoktatási intézménynek a rendelet 2021. június 25-i hatályba lépésétől számított 30 napon belül kell az okleveleket kiállítani az érintett hallgatók számára. Az oklevél átadásának módját és időpontját ezen határidőn belül az illetékes kar határozza meg, és értesíti erről a hallgatókat. A Szegedi Tudományegyetemen 576 hallgató érintett a nyelvvizsga alóli mentességben. Kérjük, hogy érintett hallgatóink kísérjék figyelemmel a kartól érkező hivatalos értesítéseket, e-maileket.


A Szegedi Tudományegyetem munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy valamennyi hallgató a lehető legkorábbi időpontban kézhez kaphassa oklevelét, kérjük szíves türelmüket és megértésüket az oklevél átadásának időpontjáig.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

mikroszkop

Egyedi mikroszkóprendszert fejlesztettek és kezdtek el alkalmazni a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatói. Az eljárással nagymértékben növelhető a hagyományos optikai mikroszkópok használata, azaz velük láthatóvá lehet tenni akár 20 nanométeres struktúrákat és a biológiai objektumokat is.

WFP_9593-5

A Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem alkotta konzorcium az „Ultragyors fizikai folyamatok atomokban, molekulákban, nanoszerkezetekben és biológiai rendszerekben” című projekt keretében, több területen a nemzetközi kutatások élvonalába helyezte az általuk képviselt alap- és alkalmazott kutatási irányokat. A zárórendezvényen értékelték az elért sikereket.