SZTE Info

nyelvvizsga

Oklevélkiadás nyelvvizsgamentesség alapján

Tájékoztató a veszélyhelyzet ideje alatt nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló Kormányrendelet végrehajtásáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2021. június 24-i Magyar Közlönyben megjelent a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló 350/2021. (IV. 24.) Korm. rendelet, amelynek 1. §-a így szól:

 

„Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51. § (1) bekezdésében, valamint a képzési és kimeneti követelményben előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

 

A felsőoktatási intézménynek a rendelet 2021. június 25-i hatályba lépésétől számított 30 napon belül kell az okleveleket kiállítani az érintett hallgatók számára. Az oklevél átadásának módját és időpontját ezen határidőn belül az illetékes kar határozza meg, és értesíti erről a hallgatókat. A Szegedi Tudományegyetemen 576 hallgató érintett a nyelvvizsga alóli mentességben. Kérjük, hogy érintett hallgatóink kísérjék figyelemmel a kartól érkező hivatalos értesítéseket, e-maileket.


A Szegedi Tudományegyetem munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy valamennyi hallgató a lehető legkorábbi időpontban kézhez kaphassa oklevelét, kérjük szíves türelmüket és megértésüket az oklevél átadásának időpontjáig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.