Bezár

Hírarchívum

Kiss_Laszlo5

Csillagászati gyorstalpaló a tudománynépszerűsítő guruval

Csillagászati gyorstalpaló a tudománynépszerűsítő guruval

2024. május 16.
1 perc

Május 21-én, kedden este érkezik az év ismeretterjesztő előadása - a Mentorháló vendége a zseniális tudománynépszerűsítő guru, Prof. Dr. Kiss László csillagász.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miből áll a Világegyetem? Hogyan alakultak ki a galaxisok, csillagok, bolygók? Egyedül vagyunk-e az univerzumban? Van-e élet bárhol a Naprendszerben? Mi ez a megújult érdeklődés az azonosítatlan repülő objektumok iránt? Hol vannak már azok a híres ufók? Lesz-e az életünkben élet kimutatása más csillagok körül? Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ a Mentorháló programsorozat május 21-ei, 18 órakor kezdődő előadásán Prof. Dr. Kiss László csillagász az IH Rendezvényközpontban.

Prof. dr. Kiss László Széchenyi-díjas és Prima Primissima díjas fizikus, csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, kutatóprofesszor, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke, 2020-ban Az év ismeretterjesztő tudósa. Előadásában megpróbálja áttekinteni a téma legfontosabb friss eredményeit, felvázolja tudásunk jelenlegi határait és fantáziánkat kissé szabadon engedve megpróbálja kitalálni, mi várható az évtized végéig, illetve a 2030-as években.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/list/event/KISSLASZLO240521 oldalon kaphatók. További infó: https://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok/programok/prof-dr-kiss-laszlo-van-e-elet-a-foldon-kivul.html

Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek