Bezár

Hírarchívum

tarsolylemezek-a-honfoglalo-elit-kincsei-1024x536-1-q4wye3ypqqktxpjvasinnfzfzh8g75ptac8lkchcoo

A „csak magyar“-tól a „karavánnyelv“-ig

A „csak magyar“-tól a „karavánnyelv“-ig

2023. április 25.
1 perc

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Ferenczy Múzeumi Centrum 2023. április 13-15. között konferenciát rendezett Szentendrén "Árpád népe – A magyar honfoglaláskor kutatásának legújabb eredményei" címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencián Prof. dr. Sándor Klára, az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont "Kulturális Örökség és Digitális Társadalom" kutatócsoportjának vezetője A „csak magyar“-tól a „karavánnyelv“-ig címmel tartott előadást, melyben azt tárgyalta, hogy miért kell és hogyan lehet egészen más alapokra helyezni a nyelvészet szerepét a korai magyar történelem kutatásában, mint ahogy eddig történt.

A háromnapos nagyszabású interdiszciplináris szakmai konferencia - melyen régészek, történészek, nyelvészek és archeogenetikusok vettek részt - előadásai a honfoglalás korával foglalkoztak.

A konferencia egy egyedülálló kiállítás kísérőkonferenciája volt. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Ferenczy Múzeumi Centrum által szervezett szentendrei kiállítás szenzációja, hogy nemcsak a nagyközönség, de a szakma is most láthatta először együtt az összes ismert tarsolylemezt.

További információk és a konferencia részletes programja itt és itt tekinthetők meg.

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek