Research, R&D

Follow UsinstagramYouTube


Friss hírek

IMG_20230922_131118

Júliusban, a felvételi ponthatárok kihirdetése után újdonsült hallgatóink fellélegezhettek, hogy az elmúlt évek megfeszített munkája után végre teljesült az álmuk: fizika vagy fizikatanár szakon folytathatják tanulmányaikat. Ám a neheze csak most jön, hiszen egy teljesen új környezetben, új közösségben és tanulási-oktatási struktúrában jól teljesíteni nem könnyű feladat. Megkérdeztük Kiss Luca Katát, másodéves fizikus hallgatónkat, ő hogyan élte meg az első év kihívásait, bízva abban, hogy tapasztalatai motivációt adnak elsőéveseinknek!

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Lantos Csaba energiaügyi miniszter, Dr. Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Prof. Dr. Szabó Gábor, az ELI ALPS ügyvezetője leleplezik a kutatóközpont új mérföldkövét. Fotó: Kovács-Je

A lézeres kutatóközpont GINOP nagyprojektjének sikeres lezárását, lézeres kutatási berendezéseinek üzembe helyezését, a nemzetközi kutatói közösség előtti jelképes megnyitását ünnepelték szeptember 14-én az ELI ALPS vendégei és munkatársai. A projektzáró ünnepségen Prof. Dr. Szabó Gábor, az ELI ALPS ügyvezetője, Dr. Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Dr. Greinstetter Balázs, a GINOP Irányító Hatóság vezetője, Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Allen Weeks, az ELI ERIC főigazgatója mondott köszöntő beszédet, majd az épület előtt Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszéde után leleplezték az ELI ALPS sétányának új mérföldkövét. Végül pedig az Agy nagytermét megtöltő közönség Illényi Katica révén azt is megtudta, hogyan lesz zene a fizikából.