Kiemelt hírek

2022. június 08.

Akár 150 ezer forint egyszeri támogatás, további ösztöndíj-lehetőségek, előzetes kollégiumi jelentkezés, ingyenes online kurzusok a világ vezető egyetemein és cégeinél – többek között ezekért az előnyökért és lehetőségekért érdemes első helyen jelölnöd a Szegedi Tudományegyetemet!

2022. június 16.

Mi, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) oktatói és hallgatói ezúton szeretnénk nyilvánosan köszönetet mondani egykori általános és középiskolai tanárainknak, akik segítsége, útmutatása és elhivatottsága alapvető hatással volt arra, hogy pályánk mostani pontjáig juthassunk.

Bízunk benne, hogy üzeneteink sokakhoz eljutnak, és egy-egy apró visszaigazolást jelentenek arra nézve, hogy bármilyenek legyenek is a külső körülmények, az oktatás és a szellemi-lelki nevelés végül mindig gyümölcsöket terem.

2022. május 05.

Kilencvenöt - köztük két, Intézetünk kutatóit is tömörítő - kutatócsoport kezdheti meg ötéves működését 2022. július 1-jétől az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Titkársága támogatásával.

2022. március 27.

A fény-anyag kölcsönhatások elméleti hátterének alapos feltérképezése is a szegedi fizikusok specialitásai közé tartozik - ezen munkafolyamat egyik legújabb eredményéről rangos nemzetközi folyóiratban jelent meg publikáció.

2022. február 22.

Fizikusok és orvosok közös kutatása vezetett a vázizomzat kialakulásában (illetve egy vázizom eredetű, gyermekkori tumorbetegségben) szerepet játszó fehérje szerkezeti felépítésének alaposabb megértéséhez.

2021. június 15.

Miért jó fizikusnak lenni? „Mert számos más tudományterülethez kapcsolódik az itteni kutatómunka” – válaszolt a kérdésre Nagy Eszter, az SZTE egyik legnagyobb egysége, a Természettudományi és Informatikai Kar PhD-hallgatója, aki bemutatta, hogy az SZTE TTIK Fizika Intézetében az egyetemi hallgatók hogyan kapcsolódhatnak be a projektekbe. A legnagyobb videomegosztó portálról indulva kukkantsunk be együtt az Intézet laboratóriumaiba!


Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

smauszt

Lézerfizikus kollégánkkal az erdélyi FIRKA folyóiratban jelent meg interjú.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.