Általános információk

Bemutatkozás

A Fizikai Intézet a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karát alkotó hat intézet egyike. Az Intézet alaptevékenységként a TTIK keretében a fizikai, csillagászati és biofizikai tudományok, valamint az informatikai, a kémiai, a biológiai, a földrajzi, a környezeti, a matematikai és a műszaki tudományokat érintő részeinek, továbbá felkérés esetén egyéb karok/intézmények fizikai tárgyainak oktatásával foglalkozik (felsőfokú szakképzésben, alap-, mester-, doktori képzésben és továbbképzésekben), valamint a fizika és határterületeihez tartozó témákban alap- és alkalmazott kutatásokat folytat.


Intézetvezető: Prof. Dr. Hopp Béla egyetemi tanár


A Fizikai Intézet bemutatkozó kisfilmje


A Fizikai Intézet működési rendje

Kapcsolat, elérhetőségek

Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar,

Fizikai Intézet


Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 9.


Intézeti adminisztrátor: Unghváryné Kerekes Arika

Tel: 62/544-120

Email: akerekes@titan.physx.u-szeged.hu

Pótfelvételi 2022

lepesrol_lepesre_w_ttik

Fontos információk a 2022. szeptemberben induló képzéseinkkel kapcsolatban: személyes és online fogadóóra a Fizikai Intézetben, általános félévkezdési és pótfelvételi információk.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

20221003_korom_AjtaiT

A dízelüzemű járművekből és a fűtési rendszerekből a légkörbe kerülő koromszennyezés alapos vizsgálatához szükséges, úttörő jellegű laboratóriumi fejlesztések is zajlanak az SZTE TTIK Fizikai Intézetében.

20220926_kisbolygok

A 2022-ben elhunyt Prof. Dr. Csákány Béla matematikusról és Haumann Péter színművészről az SZTE csillagászának kezdeményezésére neveztek el kisbolygókat.