Általános információk

Bemutatkozás

A Fizikai Intézet a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karát alkotó hat intézet egyike. Az Intézet alaptevékenységként a TTIK keretében a fizikai, csillagászati és biofizikai tudományok, valamint az informatikai, a kémiai, a biológiai, a földrajzi, a környezeti, a matematikai és a műszaki tudományokat érintő részeinek, továbbá felkérés esetén egyéb karok/intézmények fizikai tárgyainak oktatásával foglalkozik (felsőfokú szakképzésben, alap-, mester-, doktori képzésben és továbbképzésekben), valamint a fizika és határterületeihez tartozó témákban alap- és alkalmazott kutatásokat folytat.


Intézetvezető: Prof. Dr. Hopp Béla egyetemi tanár


A Fizikai Intézet bemutatkozó kisfilmje


A Fizikai Intézet működési rendje

Kapcsolat, elérhetőségek

Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar,

Fizikai Intézet


Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 9.


Intézeti adminisztrátor: Unghváryné Kerekes Arika

Tel: 62/544-120

Email: fizika.intezet@szte.hu

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

tmp1w

2019-ben kötött szakmai együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem, a párizsi École Polytechnique és a kaliforniai székhelyű Tri Alpha Energy (TAE) vállalat. A nemzetközi projekt célja egy olyan lézeres technológia kifejlesztése, amely könnyebbé teszi a nukleáris erőművek hulladékának lebontását. A kutatók mérföldkőhöz értek.

gyasz_gyertya

Néhány hónappal 92. születésnapja után, 2022. január 10-én, rövid, súlyos betegségben elhunyt Dr. Hevesi Imre, az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszékének Professor Emeritusa. Búcsúztatása 2022. január 21-én, pénteken 12 órakor lesz a Belvárosi temetőben.