TTIK Centenáriumi diákpályázat & cikkpályázat

TTIK Centenáriumi Diákpályázat


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar centenáriuma alkalmából intézetenkénti pályázatot/versenyt hirdet középiskolásoknak. Lehetőséget szeretnénk biztosítani a fiataloknak, hogy az eddig is szimpatikusnak tartott tudományterülettel kapcsolatban még jobban elmélyedjenek egy-egy részterület rejtelmeiben, összemérjék tudásukat, rátermettségüket, kreativitásukat, problémamegoldó készségüket a korosztály többi érdeklődőivel, és mindeközben tudásuk gyarapodjon, készségeik fejlődjenek, megismerjék Karunkat, és mi is ismerkedjünk velük.

És nem utolsósorban legyen ez egy jó buli... A versenykiírások újszerűek, izgalmasak, reméljük, elnyerik az érintettek és tanáraik tetszését.

A Fizikai Intézet versenykiírása az alábbi linken érhető el:


TTIK Centenáriumi cikkpályázat


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar centenáriuma alkalmából intézetenkénti pályázatot hirdet ismeretterjesztő, tudomány-népszerűsítő cikkek írására. Szeretnénk a szélesebb közönséget közérthető, olvasmányos módon informálni a nálunk zajló kutatásokról, az érdekesebb és fontosabb eredményekről.

A cikkeket szakértők fogják lektorálni, az elfogadott cikkek gyűjteménye a kari honlapon lesz majd elérhető, illetve később egy közös kari kötetben is tervezzük megjelentetni őket.
A Fizikai Intézet pályázati felhívása az alábbi linken érhető el.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

smauszt

Lézerfizikus kollégánkkal az erdélyi FIRKA folyóiratban jelent meg interjú.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.