bemutatok_20220322

Programajánló középiskoláknak: laborbemutatók és tematikus kísérletes előadássorozat

A tavaszi hónapokra az SZTE TTIK Fizikai Intézet különböző programokat kínál mind a környékbeli, mind az osztálykirándulás keretében érkező iskolai csoportoknak.

Laborbemutatók környékbeli és osztálykiránduló iskolai csoportoknak

  • program: Izgalmas betekintési lehetőség a lézerfizika, mikroszkópia, anyagtudomány, fotoakusztika témakörökkel foglalkozó kutatólaborokba.
  • időtartam: 60–90 perc
  • helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér 9.
  • Kapcsolat:

    Unghváryné Kerekes Arika intézeti ügyvivő szakértő

    Tel: 62/544-120

    Email: akerekes@titan.physx.u-szeged.hu


Fizika kísérletekben - tematikus kísérletes előadássorozat

Az SZTE Fizikai Intézet igyekszik segíteni a fizikát tanító kollégák cseppet sem könnyű munkáját.

Ennek keretében kerül meghirdetésre a tavaszi félévben Ignácz Ferenc mesteroktató kísérletes előadássorozata, melynek során az általános- és középiskolák tananyagához kapcsolódóan mutat be tematikus kísérleteket havonta egy-egy másfél órás előadás formájában.

Elsősorban olyan kísérleteket tervezünk bemutatni, amelyek kivitelezésére a legtöbb iskolában nincs lehetőség. Továbbá az előadások végén lehetőséget biztosítunk a diákok számára a bemutatott kísérletek kipróbálására is ellenőrzött keretek között.

Az első alkalomra - nagy érdeklődés mellett 2022. március 18-án került sor a Mechanika témakörében végzett kísérletekkel.

A következő alkalom:

2022.06.03. (péntek) 15.00 óra

SZTE TTIK Fizikai Intézet Budó Ágoston előadóterem (6720 Szeged, Dóm tér 9., I. em.)

Mi folyik itt? Szén-dioxid? Nitrogén? Folyadékok és gázok sztatikája és áramlása. Látványos kísérletek…


Adatkezelési tájékoztató

Pótfelvételi 2022

lepesrol_lepesre_w_ttik

Fontos információk a 2022. szeptemberben induló képzéseinkkel kapcsolatban: személyes és online fogadóóra a Fizikai Intézetben, általános félévkezdési és pótfelvételi információk.

Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

20220727_NagyE_SciRep

A Nature lapcsaládba tartozó Scientific Results folyóirat közli egy gyulladáscsökkentő gyógyszerhatóanyag szegedi fizikusok által vezetett méretcsökkentési eljárásának eredményeit.

SZTE_Rektori_shang

A ShanghaiRanking idén július 19-én tette közzé a világ legkiválóbb felsőoktatási intézményeit vizsgáló szakterületi rangsorait. A Global Rankings of Academic Subjects 2022-es listáin három területen is az egyik legjobb magyar egyetemént végzett a Szegedi Tudományegyetem.