20231106_Igloi_Ferenc

Eötvös József-koszorúval díjazták Prof. Dr. Iglói Ferenc életművét

A Magyar Tudomány Ünnepe nyitóeseménye alkalmából Akadémiai életműdíjat vehetett át intézetünk professor emeritusa, Dr. Iglói Ferenc.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Magyar Tudomány Ünnepe nyitóeseménye alkalmából 2023. november 3-án - kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként - Eötvös József-koszorúval tüntette ki Prof. Dr. Iglói Ferencet, a fizikai tudomány doktorát, a Wigner Fizikai Kutatóközpont és az SZTE TTIK Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének professor emeritusát a statisztikus fizika, azon belül a fázisátalakulások, a rendezetlen és a nemegyensúlyi rendszerek elméleti vizsgálatában elért nemzetközileg is kiemelkedő eredményeiért, a Wigner Fizikai Kutatóközpontban és a Szegedi Tudományegyetemen létrejött sikeres kutatócsoport irányításáért, valamint a hazai és nemzetközi tudományos életben és tudományos közéletben való aktív és elismert részvételéért.


A kitüntetéshez az SZTE Fizikai Intézet munkatársai és hallgatói nevében ezúton is gratulálunk, és további értékes alkotóéveket kívánunk Professzor Úrnak!


20231106_Igloi_Ferenc





Tanulmányi hírek

phd

A doktori képzésre jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

IMG_3348

Bozóki Zoltán professzor úr, az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék, illetve a Fotoakusztikus Kutatócsoport vezetője nyerte el idén a Magyar Aeroszol Társaság Zsigmondy-díját, melyet a XVI. Magyar Aeroszol Konferencián vehetett át Szarvason.

Kövess minket



instagramYouTube