ttik

SZTE TTIK Kari Nyílt Nap - bemutatkoznak a Fizikai Intézet képzései is

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK Fizikai Intézetében tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra 2022. január 15-én, és tudj meg többet képzéseinkről!

Időpont: 2022. január 15. (szombat) személyes jelenléttel 9:30-13:00 óra között 

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Az esemény regisztrációköteles!

A program központi oldala itt elérhető.


A FIZIKAI Intézet programjai (SZEMINÁRIUM TEREM, 2. emelet):

9:30-10:00:

Minden, ami fizika!

- bemutatók kutatói és hallgatói projektekről

- kötetlen beszélgetési lehetőség a Fizikai Intézet oktatóival és hallgatóival

- diplomásaink videóüzenetei

10:00-10:30:

Tájékoztató előadás a Fizikai Intézet képzéseiről és diplomásaink elhelyezkedési lehetőségeiről, intézeti bemutatkozó kisfilm levetítése

10:30-11:15:

Hallgatóink bemutatkozó előadásai

11:15-12:00:

Minden, ami fizika!

- bemutatók kutatói és hallgatói projektekről

- kötetlen beszélgetési lehetőség a Fizikai Intézet oktatóival és hallgatóival

- diplomásaink videóüzenetei


Kérjük az érdeklődőket, hogy kövessék figyelemmel honlapunkat, mivel az aktuális járványügyi rendelkezések fényében programunk lebonyolítása változhat!


Az érdeklődő diákok, szüleik és tanáraik figyelmét addig is szeretnénk felhívni a 2021. januári online Nyílt Napunk videón elérhető anyagaira (képzési tájékoztatók, bemutatkozó kisfilmek, kerekasztal-beszélgetések oktatóinkkal, valamint volt és jelenlegi hallgatóinkkal)!

A 2021-es online Nyílt Nap videói


Szegedi Fizika Napja (beharangozó):

Az SZTE TTIK Fizikai Intézete egyelőre szintén személyes jelenlétűre tervezi a Szegedi Fizika Napja c. eseményt 2022. január 29-én. A tervezett programban előadással készülünk többek között Gábor Dénes 50 évvel ezelőtti Nobel-díjára, valamint a holográfia és az optika területen azóta, Szegeden és a nagyvilágban elért eredményekkel kapcsolatban, de a 2021-es fizikai Nobel-díjjal elismert területekről is esik majd szó. Az érdeklődők emellett - meghívott kutatóintézeti és céges partnereink bemutatói révén - a fizika szakhoz kapcsolódó, rendkívül széles körű elhelyezkedési lehetőségekkel is megismerkedhetnek, és persze látványos kísérletekből sem lesz hiány! Szintén az aznapi program része lesz a Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Versenyen legjobb eredményt elért középiskolai diákok és felkészítő tanáraik díjazása.

Részletes programmal január elején jelentkezünk!






Tanulmányi hírek

TDK_tavasz

Várjuk hallgatóink jelentkezését a tavaszi helyi TDK konferenciára.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

Screenshot_from_2023-10-09_17-44-45

A következő alkalomra - "Látványos kísérletek az elektromágnesség és atomfizika témaköreiből" - 2024. április 26-án (péntek) 16 órától, az ismétlésre 27-én (szombat) 11 órától kerül sor.

Dr. Osvay Károly, az SZTE Lézeres Transzmutációs Nemzeti Laboratórium vezetője a Fizikai Intézet TeWaTi lézeres laborjában.

Az SZTE transzmutációs projektjében Dr. Osvay Károly és kutatócsoportja igazolta, hogy lehetséges a lézeres neutronelőállítás. Az a kérdés azonban még nyitott, hogy kísérletileg elérhető-e az a neutronhozam, ami egy szubkritikus reaktor működtetéséhez, és benne a transzmutációhoz elegendő. Csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemre és az ELI ALPS-ba érkezik a téma támogatója, a Nobel-díjas Gérard Mourou fizikus, akit elkísérnek a Transmutex genfi nukleáris mérnöki cég szakemberei is.

Kövess minket



instagramYouTube