ttik

SZTE TTIK Kari Nyílt Nap - bemutatkoznak a Fizikai Intézet képzései is

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK Fizikai Intézetében tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra 2022. január 15-én, és tudj meg többet képzéseinkről!

Időpont: 2022. január 15. (szombat) személyes jelenléttel 9:30-13:00 óra között 

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Az esemény regisztrációköteles!

A program központi oldala itt elérhető.


A FIZIKAI Intézet programjai (SZEMINÁRIUM TEREM, 2. emelet):

9:30-10:00:

Minden, ami fizika!

- bemutatók kutatói és hallgatói projektekről

- kötetlen beszélgetési lehetőség a Fizikai Intézet oktatóival és hallgatóival

- diplomásaink videóüzenetei

10:00-10:30:

Tájékoztató előadás a Fizikai Intézet képzéseiről és diplomásaink elhelyezkedési lehetőségeiről, intézeti bemutatkozó kisfilm levetítése

10:30-11:15:

Hallgatóink bemutatkozó előadásai

11:15-12:00:

Minden, ami fizika!

- bemutatók kutatói és hallgatói projektekről

- kötetlen beszélgetési lehetőség a Fizikai Intézet oktatóival és hallgatóival

- diplomásaink videóüzenetei


Kérjük az érdeklődőket, hogy kövessék figyelemmel honlapunkat, mivel az aktuális járványügyi rendelkezések fényében programunk lebonyolítása változhat!


Az érdeklődő diákok, szüleik és tanáraik figyelmét addig is szeretnénk felhívni a 2021. januári online Nyílt Napunk videón elérhető anyagaira (képzési tájékoztatók, bemutatkozó kisfilmek, kerekasztal-beszélgetések oktatóinkkal, valamint volt és jelenlegi hallgatóinkkal)!

A 2021-es online Nyílt Nap videói


Szegedi Fizika Napja (beharangozó):

Az SZTE TTIK Fizikai Intézete egyelőre szintén személyes jelenlétűre tervezi a Szegedi Fizika Napja c. eseményt 2022. január 29-én. A tervezett programban előadással készülünk többek között Gábor Dénes 50 évvel ezelőtti Nobel-díjára, valamint a holográfia és az optika területen azóta, Szegeden és a nagyvilágban elért eredményekkel kapcsolatban, de a 2021-es fizikai Nobel-díjjal elismert területekről is esik majd szó. Az érdeklődők emellett - meghívott kutatóintézeti és céges partnereink bemutatói révén - a fizika szakhoz kapcsolódó, rendkívül széles körű elhelyezkedési lehetőségekkel is megismerkedhetnek, és persze látványos kísérletekből sem lesz hiány! Szintén az aznapi program része lesz a Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Versenyen legjobb eredményt elért középiskolai diákok és felkészítő tanáraik díjazása.

Részletes programmal január elején jelentkezünk!


Kövess minketinstagramYouTube


Friss hírek

smauszt

Lézerfizikus kollégánkkal az erdélyi FIRKA folyóiratban jelent meg interjú.

VarjuK

Az ELI-ALPS tudományos igazgatója, Intézetünk munkatársa az MTA idei Közgyűlése alkalmából részesült a megtisztelő elismerésben.