Tanulmányi hírek

2023. március 08.

A TTIK-n 2023. március 16-tól március 31-ig záróvizsga jelentkezési beadási időszak lesz a MODULO-ban.

2023. január 25.

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2023-ban megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során kiemelten kezelik.

2023. január 20.

Pedagógusképzésre jelentkező középiskolásoknak hirdet ösztöndíjprogramot a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. A Zirzen Janka programmal a Magyarországon fellépő pedagógushiányt csökkentené a két felsőoktatási intézmény. A havi 100 000 forintos ösztöndíjprogram közvetlen kedvezményezettjei azon felvételiző diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem, vagy a Gál Ferenc Egyetem valamely nappali tagozatos pedagógusképzésére.

2023. február 14.

Egyre inkább kezd berobbani a köztudatba a ChatGPT, az OpenAI nevű cég mesterséges intelligencia rendszere, mely párbeszéd formájában képes megválaszolni összetett kérdéseket. Mi is kipróbáltuk, és „beszélgettünk” vele, miközben eszünkbe jutott, mi lenne, ha a felvételhez kapcsolódó kérdéseinket az oktatóink és a hallgatóink után a mesterséges intelligenciának is feltennénk? A kérdéseinket és a ChatGPT válaszait változtatás nélkül közöljük.

2022. november 08.

Felvételi előtt állsz? Látogass el felvételi információkat tartalmazó oldalunkra, és nézd meg, miért érdemes a fizikát és Szegedet választani!