Friss hírek

2023. március 22.

Zane Ball, az Intel Corporation vállalati alelnöke és az SZTE egykori kutatóhallgatója a múlt héten Szegedre látogatott. Sűrű programja ellenére volt alkalmunk kérdezni őt a Szegeden töltött időszakról, emlékeiről és a mostani visszatérése során szerzett benyomásairól.

2023. március 16.

Az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben és a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadásokat a napokban Prof. Dr. Michael Kaschke fizikus. A professzor az ipar és a tudományos élet közötti szakadék áthidalásáról, azok kapcsolatáról beszélt a kutatóintézetben. Az iparban és az akadémiában betöltött tisztsége folytán mindkét terület jó ismerője, nagy tapasztalattal rendelkezik a kutatás, az oktatás, az innováció és a tudománypolitika terén. Pályafutása elején olyan kutatási témákkal foglalkozott, mint az ultrarövid lézerimpulzusok előállítása és alkalmazása.

2023. március 07.

A Fotoakusztikus Kutatócsoport meghívást kapott az International Centre for Theoretical Physics (ICTP) "Winter College on Optics: Terahertz Optics and Photonics" című rendezvényére, melyet Triesztben tartottak február 6. és 17. között. A kutatócsoporttól Prof. Dr. Bozóki Zoltán kutatócsoport vezető, Dr. Abdul Rahman posztdoktor, Gombi Csilla, frissen végzett fizikus és Fekete János PhD hallgató vett részt a szakmai programon. A tapasztalatokról kérdeztük a résztvevőket.

2022. december 12.