Általános információk

Bemutatkozás

A Fizikai Intézet a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karát alkotó hat intézet egyike. Az Intézet alaptevékenységként a TTIK keretében a fizikai, csillagászati és biofizikai tudományok, valamint az informatikai, a kémiai, a biológiai, a földrajzi, a környezeti, a matematikai és a műszaki tudományokat érintő részeinek, továbbá felkérés esetén egyéb karok/intézmények fizikai tárgyainak oktatásával foglalkozik (felsőfokú szakképzésben, alap-, mester-, doktori képzésben és továbbképzésekben), valamint a fizika és határterületeihez tartozó témákban alap- és alkalmazott kutatásokat folytat.


Intézetvezető: Prof. Dr. Hopp Béla egyetemi tanár


A Fizikai Intézet bemutatkozó kisfilmje


A Fizikai Intézet működési rendje

Kapcsolat, elérhetőségek

Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar,

Fizikai Intézet


Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 9.


Irodavezető: Unghváryné Kerekes Arika

Tel: 62/544-120

Email: akerekes@titan.physx.u-szeged.hu


Oktatásszervező: Novák Ditta

Tel: 62/544-052

Email: novak.ditta@physx.u-szeged.hu

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minketinstagramYouTube