Kiemelt hírek

2023. január 30.

A fizika népszerű oldalával, kutatásra serkentő kérdéseivel és a kísérletek átélhető izgalmával ismerkedtek az érdeklődők az SZTE TTIK Fizikai Intézet által rendezett tudományos fesztiválon, a Szegedi Fizika Napján. Alább összefoglaljuk a nap előadásait.

2022. november 08.

Felvételi előtt állsz? Látogass el felvételi információkat tartalmazó oldalunkra, és nézd meg, miért érdemes a fizikát és Szegedet választani!

2022. november 22.

November 24-én tartjuk a Tudományos Diákköri Konferencia helyi fordulóját, ahol a bizottságban a Semilab, a szegedi fizikusok egyik fő ipari foglalkoztatójának munkatársa, Sepsi Örs is zsűrizni fog. Ráadásul a cég különdíjjal is jutalmazza a legjobb versenyzőket.

2022. november 16.

A szegedi és szegedi kötődésű fizikusok sikeres kísérleteiről a nagyhírű Nature Communications folyóirat számolt be.

2021. február 01.

Képzéseink és kutatási-fejlesztési területeink, diplomásaink számára elérhető kimeneti és elhelyezkedési lehetőségek, valamint kutatócsoportjaink bemutatkozása a youtube-csatornánkon elérhető intézeti kisfilmekben!

2022. október 12.

Az Amerikai Kémikusok Egyesülete (ACS) rangos folyóiratában, az Analytical Chemistry című lapban jelent meg nemrég a 14-es és 15-ös ammónia stabil izotópok gázfázisú, szelektív, gyors és automatizált mérésére kidolgozott fotoakusztikus módszer leírása.