Screenshot_from_2023-10-09_17-53-05

Krausz Ferenc: A szegedi lézercentrumban az attoszekundumos fizika áll az abszolút középpontban

A friss Nobel-díjas Krausz Ferenc az attoszekundumos lézerimpulzusokról és a szegedi lézeres kutatóközpontról is beszél az mta.hu-nak adott interjújában.

Határtalan lehetőségeket kínálunk a fiataloknak – Interjú a Nobel-díjas Krausz Ferenccel - interjú az mta.hu-n (2023. október 6.)


Érdekesség, hogy Krausz Ferenc már 2002-ben, magyarul, a Fizikai Szemle hasábjain megírta a Nobel-díjas munkájának összegzését:
http://fizikaiszemle.hu/old/archivum/fsz0201/krau0201.html

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube