kep1

Major Balázst és Ajtai Tibort díjazta az ELFT

2024. május 25-én tartották az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gyűlésen adták át az ELFT kitüntető érmeit, felsőoktatási és tudományos díjait.

Az átadón két kollégánk is elismerést kapott a tudományos díjak „PhD fokozat után – MTA-doktori cím előtt díj” kategóriájában. E kategória a kutatók pályája induló szakaszán, egységes témakörben, több éven át önállóan folytatott projektben elért, kiemelkedő nemzetközi visszhangot kiváltott kutatási eredmények elismerésére szolgál.


Ajtai Tibor, az SZTE Fizikai Intézet tudományos főmunkatársa Budó Ágoston-díjban részesült. E díj olyan kutatók munkáját méltatja, akik az optika és a molekulafizika területén, elsősorban kísérleti vizsgálatokban elértek el jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó kiemelkedő eredményeket.


Major Balázs, az SZTE Fizikai Intézet adjunktusának munkáját Schmid Rezső-díjjal ismerte el az ELFT. Schmid Rezső-díjat az anyag molekuláris szintű szerkezetét felderítő, jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó, kiemelkedő eredményért ítélik oda a tehetséges kutatóknak.


Gratulálunk!


Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube