SZTE FI 2023. augusztus

2023. augusztus 31.

Az utóbbi évtizedek egyik legközelebbi szupernóva-robbanásának vizsgálatában – nívós nemzetközi kutatócsoportok tagjaiként – szegedi asztrofizikusok is közreműködnek.

2023. augusztus 25.

Ignácz Ferenc mesteroktató Kollégánk a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntető elismerésben részesült a lézerek orvosi alkalmazásai terén végzett fejlesztőmunkája, valamint a fizikai ismeretek népszerűsítése iránt elhivatott oktatói tevékenysége elismeréseként. A kitüntetést Vitályos Eszter, az Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, államtitkár adta át augusztus 19-én.


Ezúton is gratulálunk Kollégánknak és további sikeres munkát kívánunk!

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube