Fizikatanár szak (osztatlan)

Szakismertető

Fizikus_MSC_2


A 2013 szeptemberében indult képzésünk során 3+2+1 év alatt középiskolai, 3+1+1 év alatt általános iskolai kétszakos tanárokat képezünk. Fizika mellé a másik szak a Szegedi Tudományegyetem kínálatából választható. A Szegeden végzett fizikatanárok jelenleg is a közoktatás, ezen belül a fizikatanítás meghatározó és mértékadó szereplői országos viszonylatban is.

Szakfelelős: Dr. Székely Péter egyetemi docens (email)

Szakkoordinátor: Dr. Kopasz Katalin adjunktus (email)


fizika3


fizika1

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube