SZTE FI 2022. január

2022. január 17.

Néhány hónappal 92. születésnapja után, 2022. január 10-én, rövid, súlyos betegségben elhunyt Dr. Hevesi Imre, az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszékének Professor Emeritusa. Búcsúztatása 2022. január 21-én, pénteken 12 órakor lesz a Belvárosi temetőben.

2022. január 14.

Előadások, kísérleti bemutatók, kutatócsoporti bemutatkozók és karrierlehetőségek ismertetése - egy szóval, jön a Szegedi Fizika Napja! A dátum: 2022. január 29. (szombat)

2022. január 05.

Intézetünk Fény-Anyag Kölcsönhatási Kutatócsoportjának munkatársai lézerek segítségével csökkentett méretű, mágneses módon irányítható gyógyszerrészecskéket hoztak létre, ami fontos lépést jelenthet bizonyos gyulladáscsökkentő anyagok hatékonyabb alkalmazásában.

2022. január 03.

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet Asztrofizikai Kutatócsoportjának munkatársai csillagrobbanások nyomait kutathatják majd az eddigi legnagyobb űrteleszkóp segítségével.





Tanulmányi hírek

phd

A doktori képzésre jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minket



instagramYouTube