SZTE FI 2022. november

2022. november 28.

Szegedi asztrofizikus is közreműködött a Tejútrendszer központi régiójának régóta ismert, de eddig feltáratlan múlttal rendelkező szupernóva-maradványának hidrodinamikai alakelemzésében.

2022. november 28.
2022. november 23.

A közelmúltban elhunyt kollégánk emlékére szervezett ülésre 2022. november 25-én, pénteken 13 órától kerül sor az MTA SZAB székházban.

2022. november 22.

November 24-én tartjuk a Tudományos Diákköri Konferencia helyi fordulóját, ahol a bizottságban a Semilab, a szegedi fizikusok egyik fő ipari foglalkoztatójának munkatársa, Sepsi Örs is zsűrizni fog. Ráadásul a cég különdíjjal is jutalmazza a legjobb versenyzőket.

2022. november 16.

A szegedi és szegedi kötődésű fizikusok sikeres kísérleteiről a nagyhírű Nature Communications folyóirat számolt be.

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minketinstagramYouTube