SZTE FI 2023. március

2023. március 07.

Dr. Geretovszky Zsolt egyetemi docens előadása az SZTE Szabadegyetemen.

2023. március 07.

A Fotoakusztikus Kutatócsoport meghívást kapott az International Centre for Theoretical Physics (ICTP) "Winter College on Optics: Terahertz Optics and Photonics" című rendezvényére, melyet Triesztben tartottak február 6. és 17. között. A kutatócsoporttól Prof. Dr. Bozóki Zoltán kutatócsoport vezető, Dr. Abdul Rahman posztdoktor, Gombi Csilla, frissen végzett fizikus és Fekete János PhD hallgató vett részt a szakmai programon. A tapasztalatokról kérdeztük a résztvevőket.

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Ignácz Ferenc, az SZTE Fizikai Intézet mesteroktatója.

Május 24-én és 25-én tartja a tanév utolsó, összefoglaló KísérletEST bemutatóját Ignácz Ferenc mesteroktató az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston előadótermében, szeptembertől pedig érkezik majd a folytatás. A népszerű fizikus évek óta celebrálja kísérleti „showműsorait” a Szegedi Tudományegyetem vonzáskörzetében. Mostanra már felismerik az utcán a diákok.

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

Kövess minketinstagramYouTube