SZTE FI 2023. szeptember

2023. szeptember 22.

Júliusban, a felvételi ponthatárok kihirdetése után újdonsült hallgatóink fellélegezhettek, hogy az elmúlt évek megfeszített munkája után végre teljesült az álmuk: fizika vagy fizikatanár szakon folytathatják tanulmányaikat. Ám a neheze csak most jön, hiszen egy teljesen új környezetben, új közösségben és tanulási-oktatási struktúrában jól teljesíteni nem könnyű feladat. Megkérdeztük Kiss Luca Katát, másodéves fizikus hallgatónkat, ő hogyan élte meg az első év kihívásait, bízva abban, hogy tapasztalatai motivációt adnak elsőéveseinknek!

2023. szeptember 15.

Legyél Te is fizikus egy estére! Az SZTE Fizikai Intézet kutatói nevében szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 29-én pénteken 17 órától a Kutatók Éjszakája alkalmából tartandó előadásainkra, standos bemutatóinkra és vezetett látogatásainkra! Programkínálatunk:

2023. szeptember 12.

„Amit megnézünk, azt megjegyezzük, amit kipróbálunk, azt pedig megértjük” – írta Tóth Krisztina tanárnő kérdőívünkben, amit a KísérletEST-ről alkotott tanári vélemények megismerésére készítettünk. Felmértük 10, a programra visszatérő tanár véleményét, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy miért térnek vissza hónapról hónapra egyre több diákkal a kísérletes bemutatónkra, milyenek a diákjaik visszajelzései és hogyan tudják hasznosítani a nálunk szerzett tudást. Válaszaik alapján 7 érvet állapítottunk meg, miért érdemes a diákoknak és a tanároknak Ignácz Ferenc kísérletes műsoraira járni, aminek szezonnyitó előadását 2023. szeptember 15-én pénteken 16 órától és 16-án szombaton 11 órától tartjuk.

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube