SZTE FI 2023. szeptember

2023. szeptember 22.

Júliusban, a felvételi ponthatárok kihirdetése után újdonsült hallgatóink fellélegezhettek, hogy az elmúlt évek megfeszített munkája után végre teljesült az álmuk: fizika vagy fizikatanár szakon folytathatják tanulmányaikat. Ám a neheze csak most jön, hiszen egy teljesen új környezetben, új közösségben és tanulási-oktatási struktúrában jól teljesíteni nem könnyű feladat. Megkérdeztük Kiss Luca Katát, másodéves fizikus hallgatónkat, ő hogyan élte meg az első év kihívásait, bízva abban, hogy tapasztalatai motivációt adnak elsőéveseinknek!

2023. szeptember 15.

Legyél Te is fizikus egy estére! Az SZTE Fizikai Intézet kutatói nevében szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 29-én pénteken 17 órától a Kutatók Éjszakája alkalmából tartandó előadásainkra, standos bemutatóinkra és vezetett látogatásainkra! Programkínálatunk:

2023. szeptember 12.

„Amit megnézünk, azt megjegyezzük, amit kipróbálunk, azt pedig megértjük” – írta Tóth Krisztina tanárnő kérdőívünkben, amit a KísérletEST-ről alkotott tanári vélemények megismerésére készítettünk. Felmértük 10, a programra visszatérő tanár véleményét, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy miért térnek vissza hónapról hónapra egyre több diákkal a kísérletes bemutatónkra, milyenek a diákjaik visszajelzései és hogyan tudják hasznosítani a nálunk szerzett tudást. Válaszaik alapján 7 érvet állapítottunk meg, miért érdemes a diákoknak és a tanároknak Ignácz Ferenc kísérletes műsoraira járni, aminek szezonnyitó előadását 2023. szeptember 15-én pénteken 16 órától és 16-án szombaton 11 órától tartjuk.