Nevtelen_terv_5

Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Verseny eredményhirdetés

Február 3-án, a Szegedi Fizika Napja keretében kerül sor a Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Verseny eredményhirdetésére.


Az 1975 óta megrendezett Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Versenyt az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád-Csanád Megyei Csoportja szervezi. A versenyre Csongrád-Csanád vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Szerbia és Románia magyar tanítási nyelvű iskoláiból várták a középiskolás tanulókat.


A verseny eredményhirdetését február 3-án, az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben megrendezésre kerülő Szegedi Fizika Napján tartjuk 14 órától.


A program:


14:00-14:05

Prof. Dr. Hopp Béla és Prof. Dr. Zimányi László köszöntő beszéde


14:05-14:50

Ignácz Ferenc mesteroktató - FizSHOW


14:50 -

Díjak átadása


A versenyről további információk itt olvashatók.


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!





Tanulmányi hírek

phd

A doktori képzésre jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

IMG_3348

Bozóki Zoltán professzor úr, az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék, illetve a Fotoakusztikus Kutatócsoport vezetője nyerte el idén a Magyar Aeroszol Társaság Zsigmondy-díját, melyet a XVI. Magyar Aeroszol Konferencián vehetett át Szarvason.

Kövess minket



instagramYouTube