SZTE FI 2022. október

2022. október 28.

Az SZTE Fizikai Intézetének célja, hogy hallgatóink az átfogó fizikus szemlélet elsajátítása mellett naprakész, az európai munkaerő-piac elvárásait kiemelkedően teljesítő elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek egyetemi éveik alatt. Ennek érdekében az intézetben folyamatos a tananyagok és az oktatási módszerek fejlesztése és felülvizsgálata.

2022. október 21.

2022. november 3-án, a SZAB-székházban Prof. Dr. Bozóki Zoltán a fotoakusztikus izotópmérés perspektíváiról tart előadást a Magyar Tudomány Ünnepe program keretében.

2022. október 12.

Az Amerikai Kémikusok Egyesülete (ACS) rangos folyóiratában, az Analytical Chemistry című lapban jelent meg nemrég a 14-es és 15-ös ammónia stabil izotópok gázfázisú, szelektív, gyors és automatizált mérésére kidolgozott fotoakusztikus módszer leírása.

2022. október 08.

Intézetünk idén is csatlakozott az évek óta nagy sikernek örvendő Kutatók Éjszakája programjaihoz szeptember 30-án. Oktatóink, kutatóink és hallgatóink hat helyszínen mutatták be a fizika legkülönbözőbb területeit – az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta.

2022. október 03.

A dízelüzemű járművekből és a fűtési rendszerekből a légkörbe kerülő koromszennyezés alapos vizsgálatához szükséges, úttörő jellegű laboratóriumi fejlesztések is zajlanak az SZTE TTIK Fizikai Intézetében.