SZTE FI 2022. július

2022. július 27.

A Nature lapcsaládba tartozó Scientific Results folyóirat közli egy gyulladáscsökkentő gyógyszerhatóanyag szegedi fizikusok által vezetett méretcsökkentési eljárásának eredményeit.

2022. július 22.

Fontos információk a 2022. szeptemberben induló képzéseinkkel kapcsolatban: személyes és online fogadóóra a Fizikai Intézetben, általános félévkezdési és pótfelvételi információk.

2022. július 07.

Az EU újabb COST akció keretében támogatja a kozmológiai alapkutatásokat, a kollaborációban az SZTE oktatói jelentős szerepet vállalnak. A program fő célkitűzése a kozmológia jelenlegi, az univerzum megértésében potenciálisan áttörést hozó problémáinak vizsgálata.

2022. július 04.

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet Fotoakusztikus Kutatócsoportja az ELI-ALPS kutatóközponttal együttműködve miniszimpóziumot és drónbemutatót szervez 2022. július 11-én.

2022. július 04.

Német és angol kutatókkal való együttműködés keretében kollégánk részt vett attoszekundumos-pumpa attoszekundumos-próba spektroszkópiai vizsgálatok demonstrálásában, ahol atomok nemlineáris, többfotonos ionizációját vizsgálták. Az eredményeket a rangos Optica folyóirat szerkesztőbizottsága címlapon való megjelenésre is kiválasztotta.





Tanulmányi hírek

Fizikus-mernoki_fejlec

2024. június 14-én (pénteken) 14 órától online kérdezz-felelek fórumot tartunk a fizikus-mérnöki BSc szakunk kapcsán. Az előzetes regisztrációhoz kötött fórumot ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik az új szak iránt (akár idén, akár a későbbi években felvételizik).

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

facebook_negyzetes_AH_fogadasa_v3

Június 14-én 9:30-tól Anne L'Huillier fizikai Nobel-díjas tudós “The Route to Attosecond Pulses” címmel előadást tart az ELI ALPS-ban. A látogatása alkalmából szervezett angolnyelvű Attosecond Symposium-ra minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Kövess minket



instagramYouTube