honlap_kep_1

Válaszd a fizikát, válaszd Szegedet!

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Honlapunkon összefoglaljuk képzéseink, azaz

- az új szakunk, a fizikus-mérnöki BSc

- a fizika BSc 

- a fizikatanári

- a fizikus MSc

- és a csillagász MSc 

legfontosabb ismérveit.


Összegyűjtöttünk Neked számos érvet, hogy miért éri meg fizikát tanulni a Szegedi Tudományegyetemen. Ugyanezeket a kérdéseket körüljártuk a hallgatóink és oktatóink szemszögéből is. Továbbá a fizikusok munkaerőpiaci helyzetéről is bőven találsz információkat.


Olvasd végig az alábbi menüpontokban összegyűjtött tudnivalókat, feltétlen nézd meg videónkat, melyben hallgatónk szemszögéből ismerheted meg milyen fizikushallgatónak lenni az SZTE-n!Miért a fizika, miért az SZTE?


Milyen képzéseken tanulhatok az SZTE Fizikai Intézetnél?


Hogyan látják a fizikaképzést az SZTE-s hallgatók?


Milyen tanácsokkal látják el a fizikus kutatók és oktatók a felvételizőket?


Mit dolgozhatnak a fizikusok?


Milyen a fizikus hallgatói élet?


Milyen ösztöndíjlehetőségeket kínál az SZTE a felvételizőknek?


Milyen egyéb tudnivalóim vannak a felvételi eljárásról?


Kövess minket a YouTube-on, a Facebook-on és az Instagram-on is még több érdekességért és információért az SZTE Fizikai Intézet életéből!

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minketinstagramYouTube