honlap_kep_1

Válaszd a fizikát, válaszd Szegedet!

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Honlapunkon összefoglaljuk képzéseink, azaz

- az új szakunk, a fizikus-mérnöki BSc

- a fizika BSc 

- a fizikatanári

- a fizikus MSc

- és a csillagász MSc 

legfontosabb ismérveit.


Összegyűjtöttünk Neked számos érvet, hogy miért éri meg fizikát tanulni a Szegedi Tudományegyetemen. Ugyanezeket a kérdéseket körüljártuk a hallgatóink és oktatóink szemszögéből is. Továbbá a fizikusok munkaerőpiaci helyzetéről is bőven találsz információkat.


Olvasd végig az alábbi menüpontokban összegyűjtött tudnivalókat, feltétlen nézd meg videónkat, melyben hallgatónk szemszögéből ismerheted meg milyen fizikushallgatónak lenni az SZTE-n!Miért a fizika, miért az SZTE?


Milyen képzéseken tanulhatok az SZTE Fizikai Intézetnél?


Hogyan látják a fizikaképzést az SZTE-s hallgatók?


Milyen tanácsokkal látják el a fizikus kutatók és oktatók a felvételizőket?


Mit dolgozhatnak a fizikusok?


Milyen a fizikus hallgatói élet?


Milyen ösztöndíjlehetőségeket kínál az SZTE a felvételizőknek?


Milyen egyéb tudnivalóim vannak a felvételi eljárásról?


Kövess minket a YouTube-on, a Facebook-on és az Instagram-on is még több érdekességért és információért az SZTE Fizikai Intézet életéből!

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

kep1

2024. május 25-én tartották az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gyűlésen adták át az ELFT kitüntető érmeit, felsőoktatási és tudományos díjait.

Ignácz Ferenc, az SZTE Fizikai Intézet mesteroktatója.

Május 24-én és 25-én tartja a tanév utolsó, összefoglaló KísérletEST bemutatóját Ignácz Ferenc mesteroktató az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston előadótermében, szeptembertől pedig érkezik majd a folytatás. A népszerű fizikus évek óta celebrálja kísérleti „showműsorait” a Szegedi Tudományegyetem vonzáskörzetében. Mostanra már felismerik az utcán a diákok.

Kövess minketinstagramYouTube