SZTE FI 2023. április

2023. április 28.

Ha napjaink technológiai forradalmáról beszélünk, leggyakrabban az ipar 4.0, a digitalizáció, a robotika, vagy a mesterséges intelligencia jut eszünkbe, holott a technika fejlődése egyre gyakrabban illeszti be ebbe a sorba a 3D nyomtatást, azaz az additív gyártást is. A módszer alapjaiban változtatja meg a gyártástechnológiával kapcsolatos korábbi tudásunkat. A klasszikus öntés és a forgácsolás mellett ugyanis megjelent a tárgyakat rétegről rétegre, a legváltozatosabb formában és szerkezettel felépíteni képes additív technológia. A Szegedi Tudományegyetemen 2021-ben nyitották meg a 3D Központot, melynek szakmai vezetője, dr. Geretovszky Zsolt adott interjút a Kamarai Futár szaklapnak erről, a hazánkban még úttörőnek számító technológiáról.

2023. április 17.

Április 21., péntek délután 15 órától kerül sor a Játsszunk fizikát! kísérletes emlékverseny eredményhirdetésére.

2023. április 17.

Hallgatóink, illetve intézetünk munkatársai által mentorált középiskolás diákok is szép eredményekkel zárták a 2023. évi Fizika, Földrajz, Matematika OTDK-t.

2023. április 04.

Híreink

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

IMG_20240613_150457

A fizika és más természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokkal telt meg az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tanterme június 13-án. A tíz középiskolából érkező tanulók és tanáraik számára a Nobel-díjjal jutalmazott Anne L’Huillier tartott előadást.

Kövess minketinstagramYouTube