SZTE FI 2022. december

2022. december 22.

Az SZBK, az SZTE és az ELI-ALPS kutatói, nemzetközi partnerekkel együttműködve, az ELKH támogatásával, a földi élet számára alapvető jelentőségű folyamatokon végzett közös kutatási eredményeikről számoltak be a Royal Society (UK) Open Biology folyóiratában.

2022. december 22.

Milyen munkakörökbe keresnek fizikusokat? Mindenkiben felmerül a kérdés, aki az egyetemi fizika szak iránt érdeklődik, de akár a végzés előtt álló fizikus hallgatók is elgondolkodhatnak ezen. Igyekszünk segíteni nektek, hogy tájékozottak legyetek e kérdésben.

2022. december 12.
2022. december 12.

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK-n tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra, és tudj meg többet képzéseinkről!

2022. december 12.

Az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ (IKIKK) 3D Központjában nemzetközi EUGLOH hands-on kurzust tartottak a 3D nyomtatás élettudományi alkalmazásáról november 14. és 18. között. A Központ szakmai vezetőjével, Dr. Geretovszky Zsolttal beszélgettünk az eseményről.

2022. december 02.

Időpont: 2022. december 15. (csütörtök), 16 óra
Helyszín: SZTE TTIK Fizikai Intézet, Budó Ágoston előadóterem (Dóm tér 9., I. em.)

Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minketinstagramYouTube